Wandelen Achterhoek

Ontdek het Bergherbos

Wie van wandelen houdt, komt absoluut aan zijn trekken in het Montferland. Er zijn diverse bewegwijzerde wandelroutes in het Bergherbos, waaronder de lange-afstandsroutes het Pieterpad en het Naoberpad.
Mis ook de Montferlandse Toppenroute niet: je wandelt 34 kilometer en komt over alle 18 heuvels van het Montferland.

Er zijn 7 aangegeven routes met afstanden van 3,3 kilometer tot 15,6 kilometer met een gezamenlijke lengte van 75 kilometer. De routes lopen zowel over Nederlands als Duits grondgebied. Delen ervan kunnen eenvoudig gecombineerd worden omdat ze onderling verbonden zijn. Aan de Nederlandse kant zijn er drie startpunten vanaf de Toeristische Overstappunten (TOP’s).

Wandelen Achterhoek: ontdek het Bergherbos

Wandelroutes Achterhoek en De Waanhoeve

Uw vakantiehuis in Montferland De Rode Waan op De Waanhoeve ligt erg gunstig ten opzichte van het Bergherbos.
Slechts een paar honderd meter verwijderd is ’t Peeske, zowel een restaurant met een prachtig terras, als een ijkpunt van Natuurmonumenten en het Pieterpad. Voor Pieterpadlopers is een weekendverblijf op De Waanhoeve een ideale mogelijkheid. Op vrijdag aankomen, op zaterdag vanaf ’t Peeske richting Doetinchem en op zondag vanaf ’t Peeske richting Elten en terug. Lekker uit eten en maandag uitgerust weer naar huis.

Nordic Walking

In het Montferland wordt ook veel gewandeld met skistokken, het zogenaamde Nordic Walking. Het is heel populair en flink sportief. Maar ook voor minder goed te voet zijnde natuurliefhebbers is het Bergherbos toegankelijk. Vanaf het rolstoelpad kun je zittend genieten van de vergezichten, de rust en de ruimte van het Montferland.
Een ideaal wandeldoel (rode route) is de, sinds januari 2016 voor het publiek geopende, uitkijktoren op de Hulzerberg in het Bergherbos bij Stokkum.

Vanaf de uitspanning het Peeske is het ongeveer 3 kilometer lopen. Een pittige klim naar boven wordt beloond met een schitterend uitzicht over de wijde omgeving met zicht van Elten tot aan de Veluwezoom en verder. Vanuit de uitkijktoren is De Waanhoeve goed te localiseren en kunt u uw vakantieverblijf zien vanuit een wel heel ongewoon hoog gezichtspunt. Andersom steekt de toren goed zichtbaar uit boven de rand van de bossen vanuit gastenverblijf. Wandelen Achterhoek? U ziet het: Ideaal vanuit een verblijf op de Waanhoeve burger boerderij.

Vanaf de uitkijktoren te Stokkum heeft u dit uitzicht op het Bergherbos
Uitzicht op het Bergherbos vanaf de uitkijktoren te Stokkum