Vakantiehuis Montferland

De Achterhoek voor een weekendje weg?
Ja, natuurlijk, want dit is een een prachtige streek.
De Achterhoek heeft veel te bieden. Bos, weiland en het coulisselandschap zijn bekend, maar er zijn ook rivieren met hun specifiek aantrekkelijkheden. Een Rijn-IJssel vakantie? Waarom niet?

De Waanhoeve ligt zowel dicht bij het Bergherbos (Montferland) als bij het grensland-rivierenlandschap van Rijn en IJssel. Twee heel verschillende landschappen, maar allebei aantrekkelijk en afwisselend.
De Waanhoeve als uitgangspunt voor een prachtig avontuur in  natuur!

Wandelen Achterhoek: ontdek het Bergherbos
De Waanhoeve vanuit de uitkijktoren in het Bergherbos…

De Waanhoeve – levende have

Hoewel De Waanhoeve al vele jaren actief boerenbedrijf af is, wonen er natuurlijk nog steeds dieren. Henk en Heleen Waninge zijn nu eenmaal echte dierenmensen. De Trakehner dressuurpaarden Corci en Moos, moeder en zoon, zijn allebei hier geboren en getogen. Laekense herders Charlie en Roza zijn altijd samen, een soort ‘heilige eenheid’, en poes Sofie wandelt daar deftig tussendoor. De kippen verwerken het meest keukenafval (‘mmmm….. pasta!’) met lekkere eitjes retour, die, als ze voorradig zijn, we graag met onze gasten delen. Verder zijn de oud-Hollandse Kapucijner duiven immer druk met nestelen. Maar… u heeft wel de aardigheid en niet de narigheid!

Ga eropuit!

De Rijn bij Tolkamer, bijvoorbeeld, heeft een heel gezellige boulevard met leuke terrasjes. Ook Emmerik, of zoals de Duitsers zeggen Emmerich-am-Rhein, maakt het mooiste van hun rivierkade met een aantrekkelijke Rijn promenade vol met terassen en bezienswaardigheden. Uren kun je er zitten en uitkijken over de brede rivier en de eeuwige bezigheid daarop.
De IJssel, wellicht Nederlands mooiste rivier, heeft een Achterhoeks ‘zusje’ in de Oude IJssel. Er is een prachtig fietspad aangelegd, maar je kunt de rivier ook volgen per boot. De fiets kan mee. Heen bijvoorbeeld per boot en terug fietsen. De VVV Montferland kan u er alles over vertellen.
Een goed idee voor een vakantie voor twee…