Vakantie in de Achterhoek

Vakantie in De Achterhoek houden wordt steeds populairder. De Stichting ‘Achterhoeks Toerisme’ doet daarvoor veel moeite en ook de Achterhoekse gemeenten zoals gemeente Montferland verlenen alle medewerking om vakantie, een weekendje weg, genieten van rust en ruimte in de natuur te promoten.

Het Bergherbos, met de heuvel Montferland als bekendste uithangbord, ligt geografisch gezien eigenlijk in de Liemers. Wat Achterhoek is en wat de Liemers, daarover zijn reeds vele hete debatten gevoerd. Over het algemeen worden de gemeenten Zevenaar, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort tot de Liemers gerekend.

De eigenlijk Liemerse gemeente Montferland heeft zich aangesloten bij het toeristische samenwerkingverband de Achterhoek. Daar de naam Liemers vrij onbekend is, wordt de streek gemakshalve maar tot de Achterhoek gerekend. De meest simpele oplossing is de gehanteerde verdeling: links van de rivier de Oude IJssel ligt de Liemers, en rechts van de Oude IJssel ligt de Achterhoek. Ook de Liemers met de campagneslogan “de Liemers – helemaal goed” wil graag toerisme bevorderen, zeker daar dit schitterende fietsgebied tussen de riviergebieden van Rijn, Oude IJssel daartoe zo leent.

Befaamd is bijvoorbeeld de “drie-pontjes fietsroute“. Een ideale fietsroute voor een dag in de natuur en gemakkelijk te bereiken vanuit het gastenappartement De Rode Waan op de Waanhoeve.
Vakantie in de Achterhoek

Fietsen tijdens vakantie in de Achterhoek

Veel fietsroutes, met de inmiddels bekende fietsknooppunten, vindt u op de site van Nederland Fietsland. Bij het Rondje Pontje (36 kilometer) draait alles om water. Je fietst over dijken langs de Waal, de Neder-Rijn en je rijdt langs het Panners kanaal. Vanuit Beek kun je gemakkelijk aanhaken via Elten, Herwen, Tolkamer of Lobith. Maar als je niet zo ver wilt fietsen is er ook een prachtige route vanuit Beek, via Elten richting Millingen, daar met een pont de Rijn over (aan de overkant is een uitspanning voor verzorging van de inwendige mens). Een mooie fietsroute brengt je dan via Emmerich, Elten weer naar uw vakantiewoning Beek.

Dat maakt Beek zo’n interessant uitgangspunt voor een vakantie in de Achterhoek: je hebt er zowel het open rivierengebeid, als de bossen van het Montferland. Een andere leuke fietsroute is de ‘Molen fietsroute Achterhoek’. De Achterhoek is rijk aan molens. Deze route leidt direct langs of vlak langs enkele deels nog werkende molens ten westen van de stad Doetinchem en in het Montferland. Bij de VVV Montferland in s’ Heerenberg liggen nog meer fietsroutes voor u klaar.

Enthousiast geworden? Bekijk welke data nog vrij zijn in onze kalender.

Vakantie in de Achterhoek en de uitkijktoren Stokkum
Vanuit de uitkijktoren in Stokkum heeft u een geweldig uitzicht op het Bergherbos