Cultuur Achterhoek ontdekken

Cultuur Achterhoek - Huis Bergh te 's Heerenberg
Huis Bergh te ’s Heerenberg

Uitgewandeld en uitgefietst?
Een dagje welness en/of sauna is ook heerlijk. In Palestra (Braamt) en in Embricana (met een fantastisch zwembad in Emmerich, Duitsland) kunt u hiervoor terecht.
Wilt u iets cultureels? Er zijn interessante musea in de omgeving van uw vakantieverblijf op De Waanhoeve. Nieuw geopend (voorjaar 2015) is het Museum voor Realistische Kunst (MORE) in Gorssel, 36 kilometer van uw vakantieappartement verwijderd.
Industrieel erfgoed is de voormalige DRU ijzerfabriek  in Ulft. Ja, daar kwamen de grijs gewolkte pannen van uw oma vandaan. Een paar jaar gelden verbouwd  tot de  schitterend cultureel centrum. Een theaterzaal, poppodium, een galerie, vergaderruimtes… een Grand Café in het voormalig schaftlokaal… De  DRU  Cultuurfabriek  mag u niet missen.
Centraal in de omgeving staat natuurlijk kasteel Huis Bergh in ’s Heerenbergh.  De voormalige eigenaar, textielmagnaat  de heer Van Heek verzamelde er een belangrijke collectie middeleeuwse kunst. Van Heek is bepalend geweest voor de ontwikkeling van de zowel de omgeving rond het kasteel en het Bergherbos.  Schitterend gerestaureerd en absoluut een bezoek waard. U kunt er ook heerlijk ’teaen’ of eten op het binnenpleinterras  onder bomen of, bij minder weer,  binnen in het restaurant. Wat een entourage dan…
Maar er is nog meer!
Een greep uit een aantal topattracties en musea binnen 50 km afstand:

Verder zijn er allerlei kleinere (stads) musea. Van het Liemers museum in Zevenaar tot het Dickens museum in Bronkhorst. Ook over de grens kunt u cultuur opsnuiven: In Kleef is het Kurhaus Museum met het atleier van Joseph Beuys (op 23 kilometer afstand) en het schitterende Schloss Moyland in Bedburg-Hau (op 25 kilometer afstand). Kortom: Er is veel.

Dru Industriepark te Ulft - Cultuur Achterhoek
DRU industriepark te Ulft

Cultuur Achterhoek: Historische bezienswaardigheden

De Achterhoek heeft ook een tal van stadjes met een historische sfeer waar het goed toeven is zoals Doesburg en Zutphen, die fraaie historische centra hebben. Interessant voor een stadswandeling, een leuke aankoop of een terrasje. Mis ook Bronkhorst niet met die  markante en gezellige dorpskern.

Wijnproeven in de Achterhoek

Een andere specialiteit van de Achterhoek is de zich steeds prominenter profilerende wijnbouw. Rondom het Montferland zijn enkele wijngaarden waar u ook kunt proeven. Avitera in Azewijn, wijngoed Montferland zowel in Gendringen als bij Huis Bergh te ‘s Heerenbergh, wijngoed Kranenburg bij Vorden. Niet voor niets worden er medailles en prijzen gewonnen voor de kwaliteit.

Wat is er te doen in Beek?

In Beek is een midget-golfbaan, u kunt er een huifkartocht maken, een mountainbike huren, op een terrasje zitten… Horeca is er veel en in allerlei soorten en prijsklassen in en rondom uw vakantiebestemming in Beek bij het Montferland. Speciaal is de wandeling naar de nieuwe uitkijktoren in het Bergherbos. U kunt vanuit de vakantiewoning de toren boven de bosrand uit zien steken en er bovenop ziet u uw gastenverblijf.
Omdat uw vakantieverblijf maar 1 kilometer van de Duitse grens verwijderd is, zijn de bewoners van de grensstreek behoorlijk international georiënteerd. Zo doet de Nederlander net zo makkelijk boodschappen in Elten als de Duitser in Beek. In ieder geval verkopen ze het lekkerste Italiaanse ijs dat er is in Elten! Uw gastheer en –vrouw op de Waanhoeve geven u graag een tip.

Uitkijktoren in Stokkum
Uitkijktoren in Stokkum op steenworpafstand van Beek