Wat is er te doen?

Veel!

De Achterhoek en het grenslandrivierengebied tussen Rijn en IJssel zijn  uitermate aantrekkelijk voor de toerist die rust zoekt. Maar ook zijn er diverse bezienswaardigheden en evenementen in de regio. Graag actief? Probeer de Peeskesbult maar eens per rijwiel.
Natuurlijk kunt u hier ook ‘gewoon’ fantastisch wandelen en fietsen. Bijvoorbeeld naar de Rijnboulevard van Tolkamer of, iets groter, Emmerich (D) om op een terrasje neer te strijken en te genieten van de bedrijvigheid op de rivier.

Vakantie in de Achterhoek

Er zijn vele prachtige routes (fietsknooppunten), zowel aan de Nederlandse als aan de Duitse kant van de grens.
Iets sportiever aangelegd? Er is een uitdagende mountainbike trail of, als u kunt paardrijden, lonken de Montferlandse bossen met hun uitgestrekte ruiterpaden… Ook het Pieterpad loopt door Beek.
Zwemmen, welness, (midget) golf, waterskiën, outdoor sporten, huifkartochten, ezelwandelingen, je kúnt je hier niet eens vervelen.

Cultuur Achterhoek

Van kastelen als Huis Bergh tot industrieel erfgoed te zien in de voormalige DRU fabriek in Ulft, nu een cultuurcentrum. Musea als het in het voorjaar 2015 geopende MORE in Gorssel, Villa Mondriaan te Winterswijk, maar ook slot Moyland (Bedburg-Hau) en het Kurhaus museum/Kleve in Duitsland.
Boekenstad Bredenvoort, het Dickensmuseum in Bronkhorst. Burgers Zoo en het Openluchtmuseum Arnhem liggen op nog geen 30 kilometer van De Waanhoeve.
De horeca is royaal vertegenwoordigd: terrassen, restaurants; van pannenkoeken tot chique Frans dineren, de regio biedt het allemaal. Mis ook de Achterhoekse wijngaarden niet. Die in Azewijn, ’s Heerenbergh en in Gendringen zijn dichtbij en u kunt er proeven.

Evenementen Achterhoek

Het hele jaar door is er van alles te beleven. Van de internationale Montferlandrun, via kerstmarkten, wandelexcursies, midwinterhoornblazen, countryfairs, carnevalsoptochten tot concerten in allerlei muziekgenres. En dat is nog lang niet alles. Op onze facebook-pagina en op de VVV site leest u wat er actueel te gebeuren staat.

DE ACHTERHOEK ONTVANGT U GRAAG!

Bij aankomst in uw vakantiehuis in Montferland treft u een map met allerlei informatie, website links, folders en adressen aan. Van enkele regionale (Beekse) ondernemers is er een kortingsbon.

Heeft u specifieke interesses, De Monterland VVV heeft alle informatie:

www.vvvmontferland.nl

tel: 0316 – 291 404

en dus:
even Weg van de Waan van de dag… op de Waanhoeve!